Aşk-ı Fotoğraf
Lütfen Giriş Yapınız..
Aşk-ı Fotoğraf
Lütfen Giriş Yapınız..
Aşk-ı Fotoğraf
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşk-ı Fotoğraf

Fotoğraf'a Dair Herşey
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 ara güler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Atakan

Atakan


Mesaj Sayısı : 8
Kayıt tarihi : 13/02/11
Yaş : 29
Nerden : çorum

ara güler  Empty
MesajKonu: ara güler    ara güler  EmptyPaz Şub. 13, 2011 7:10 pm

ARA GÜLER.

Ara Güler (1928 ) Fotoğraf sanatçısı, oyun yazarı. İstanbul'da doğdu. İÜ İktisat Fakültesi'ndeki eğitimini yarım bıraktı,gazeteciliğe Yeni İstanbul gazetesinde başladı. .
B...abası Dacat Bey'dir. Güler soyadını 1934'de çıkarılan soyadı yasasıyla almış. Haccopulo Pasajı, 38 numarada açtığı eczanesini hayatı boyunca sürdürmesini Güler soyadına borçlu Dacat Bey. Dacat Bey, 6 7 Elül olaylarında bir hastahane acil servisi gibi yardımda bulunmuştur.Dacat Bey, oğluna olan sevgisini ürettiği kremin adına Ara'dan AR, Dacat'tan DA; ARDA ismini koymuştur.
Ara Güler'in fotoğrafları,Avrupa'nın birçok ülkesinde kataloglarda yer almıştır. Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinde çektiği kendisine ait tarzıyla klasik fotoğrafları ile tanındı. Resimli Hayat ve Hayat dergilerinde çalıştı. Stern, Time, Life ve Paris-Mach gibi dergilerin foto muhabirliğini yaptı. 1966'da, ABD Modern Sanatlar Galerisi'nde açılan ?Renkli Fotoğrafın On Ustası' adlı sergiye katıldı.'sı ünvanı verildi.Master of Leice' Uluslarar 1967 yılında Kanada'da 'İnsanların Dünyasına Bakışlar' adlı sergi açtı. 1971'de Almanya'da ?Türkiye' adlı albümü yayımladı. 1980 yılında gazete ve dergilere muhabirlik yaptı.
Gördüğü anda olduğu gibi çeken Ara Güler, "Ben fotoğrafın bir sanat olduğundan da emin değilim. Fotoğrafın bir mesaj vermesi lazım" diyor.Çünkü ona göre fotoğraf makinesi tek yalan söylemeyen makinedir,bunun için sanat olup olmaması ikinci plandadır;önemli olan gerçeği yansıtmasıdır.Hindistan onun en gözde yeri ona göre Hindistan başlı başına bir hayat. Ara Güler bu konuda gazeteci Ömer Sercan'a şöyle diyor; "Avrupa medeniyeti beladır. Hindistan'ın yamyamları bile onlardan daha insan. İnsanlığın başına bela olan bütün izm'ler Avrupa'dan çıktı. Gidip yamyamların fotoğrafını çekerim daha iyi. İnsanlık yok orada. Sanatları beş para etmez. Bizim Osmanlı'nın hat sanatının yarısına ulaşmaz onların resmi."
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ara güler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşk-ı Fotoğraf :: Fotoğrafçılar :: Ünlü Fotoğrafçılarımız-
Buraya geçin: